Landschap in perspectief Landscape in perspective

Nieuws

Life in the Woods. Routes door het Mythische Landschap.

28 september 2013

In het kader van het project Life in the Woods, hebben Marres Projects en TAAK drie kunstenaars uitgenodigd een route te ontwikkelen die het mythische Limburgse landschap in al haar verschijningsvormen als thema heeft. Frank Koolen, Delphine Bedel en Ruchama Noorda gaven elk een eigen invulling aan deze opdracht. Het resultaat hiervan is te ontdekken in de weekenden gedurende de maand oktober.

De eerste route vindt plaats op zondag 6 oktober (12 -14 uur): ‘Time Travel Tour’ van Frank Koolen. Startpunt is Marres, Capucijnenstraat 98.

 

Route (Engelstalig) Delphine Bedel: l'Invention du monde

l’Invention du Monde is de titel van de bustour die Delphine Bedel heeft ontwikkeld. Onder Zuid-Limburg, ook onder de rijksgrenzen door, ligt in de mergel een gangenstelsel verborgen van 300 kilometer . Het is opmerkelijk dat er verschillende plekken zijn waar een systematische ‘Weltanschauung’ een materiële vorm heeft gekregen. Robert Garcet, die met de verzamelingen in zijn zelfgebouwde toren boven de grotten van Eben-Emael zijn persoonlijke theorie uiteenzette hoe een verbinding tussen verschillende filosofische en theologische ideeën tot wereldvrede zou leiden, kon niet bevroeden dat tegelijkertijd in het diepste geheim een groot NAVO-commandocentrum werd gebouwd in de heuvels bij Kanne, slechts een paar kilometer verderop. Daar vlakbij werkten de paters Jezuieten aan een wonderlijk, encyclopedisch geheel van onderaardse replica’s van bouwwerken uit oude culturen, van de Assyriërs tot het Alhambra, voor een beter begrip van mens en wereld.

Sprekers en experts

Tijdens de bustour wordt er door verschillende sprekers en experts een speculatief verband geschetst tussen deze locaties en het landschap.

Sprekers zijn onder andere: Marco Pasi, Associate Professor in de Hermetische filosofie en verwante stromingen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan op het gebied van westerse esoterie, specifiek gerelateerd aan magie, kunst en politiek. Hij is de auteur vanAleister Crowley e la tentazione della politica (1999) en bewerkte Peintures inconnues d’Aleister Crowley: La collection de Palerme (2008) en Kabbalah and Modernity: Interpretations, Transformations, Adaptations (2010).

Data: 

Zaterdag 19.10.2013

11:30 – 18:00 uur + eindborrel

Zaterdag 26.10.2013

11:30 – 18:00 uur + eindborrel

Vertrek: Station Maastricht 11:30 uur

Eindpunt: Marres, Capucijnenstraat 98. De tour duurt tot 18:00 uur. De dag wordt afgesloten met een kleine borrel in Marres.

Belangrijk: tijdens de tour worden meerdere ondergrondse locaties bezocht waar het niet warmer is dan 10 graden met hoge luchtvochtigheid, denk er dus aan goede kleding en schoenen mee te nemen!

Prijs: 15,00 € incl. koffie, lunch en borrel. Inschrijving is definitief na betaling.
Voertaal rondleiding in Nederlands, contextualisering in Engels.

Deelname kan alleen na aanmelding bij lifeinthewoods@marres.org

Vermeld graag uw naam en aantal personen. Wanneer de tour vol is zullen we dat vermelden op www.marres.org en www.taak.me

Let op: er zijn beperkte plekken beschikbaar