Landschap in perspectief Landscape in perspective

Nieuws

Life in the Woods. Routes door het Mythische Landschap.

28 september 2013

In het kader van het project Life in the Woods, hebben Marres Projects en TAAK drie kunstenaars uitgenodigd een route te ontwikkelen die het mythische Limburgse landschap in al haar verschijningsvormen als thema heeft. Frank Koolen, Delphine Bedel en Ruchama Noorda gaven elk een eigen invulling aan deze opdracht. Het resultaat hiervan is te ontdekken in de weekenden gedurende de maand oktober.

De eerste route vindt plaats op zondag 6 oktober (12 -14 uur): ‘Time Travel Tour’ van Frank Koolen. Startpunt is Marres, Capucijnenstraat 98.

 

Route Frank Koolen: Time Travel Tours

De Time Travel Tours van Frank Koolen voeren de bezoeker vanuit Marres naar een vergeten gebied aan de noordelijke rand van Maastricht, de voormalige Belvédèreheuvel. In het verleden zijn hier belangwekkende archeologische vondsten gedaan, te weten de oudste Neanderthalerresten van Nederland. Aan de hand van een audiotour en een aantal interventies ter plaatse voert Koolen de bezoeker door dit rafelige gebied, dat zich steeds surrealistischer zal tonen, en beloont hem met een nieuw uitzicht op de stad vanaf de vuilstortplaats die de eermalige Belvédèreheuvel tegenwoordig is.

De route bestaat uit een audiotour en duurt ongeveer 2 uur. U kunt deze ophalen bij Marres. Starten kan op elk moment tussen 12:00 en 14:00 uur.

Goede (wandel) schoenen worden sterk aangeraden! Let op: er is een beperkt aantal audiotours beschikbaar.

Data:

Zondag 06.10.2013 van 12:00 – 14:00 uur

Zondag 13.10.2013 van 12:00 – 14:00 uur

 

Startpunt: Marres, Capucijnenstraat 98