Landschap in perspectief Landscape in perspective

Nieuws

Life in the Woods. Routes door het Mythische Landschap.

28 september 2013

In het kader van het project Life in the Woods, hebben Marres Projects en TAAK drie kunstenaars uitgenodigd een route te ontwikkelen die het mythische Limburgse landschap in al haar verschijningsvormen als thema heeft. Frank Koolen, Delphine Bedel en Ruchama Noorda gaven elk een eigen invulling aan deze opdracht. Het resultaat hiervan is te ontdekken in de weekenden gedurende de maand oktober.

De eerste route vindt plaats op zondag 6 oktober (12 -14 uur): ‘Time Travel Tour’ van Frank Koolen. Startpunt is Marres, Capucijnenstraat 98.

 

Route Ruchama Noorda: Bel's Pelgrimage

De route van Ruchama Noorda getiteld Bel’s Pelgrimage concentreert zich op de geneeskrachtige kwaliteiten van het landschap. In een wandelroute tussen het Eyserbos en Holset vervlecht zij verhalen over locale devotie, heilzaam water, eetbare löss en de fysieke betekenis van het wandelen in de Reformbeweging uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Gelouterd bereikt het publiek zijn bestemming.

U kunt deze wandeling op eigen gelegenheid afleggen. Een kaart kunt u vinden bij het startpunt van de wandeling in het Eyserbos. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Data: 

Zondag 20.10.2013 vanaf 10:30 uur, de route duurt ongeveer 3,5 uur

Zondag 27.10.2013 vanaf 10:30 uur, de route duurt ongeveer 3,5 uur

Startpunt: Eyserbos [precieze locatie wordt later hier bekend gemaakt]

Eindpunt: Holset (een busje brengt de bezoeker terug naar het startpunt)

Deelname kan alleen na aanmelding bij
lifeinthewoods@marres.org

 

LET OP: 

Voor mensen die met het openbaar vervoer willen komen: er vertrekt op 4 momenten op de dag een kleine pendelbus vanaf Maastricht. Per rit zijn 8 plekken beschikbaar, u dient zich hiervoor aan te melden door een mail te sturen naar onderstaand mailadres met daarin uw voorkeur voor een tijd en het aantal personen waarmee u reist. U hoort dan of er nog plekken beschikbaar zijn op de door u gewenste tijd.

De reistijd naar het startpunt is 30 minuten. Kosten voor de pendelbus bedragen € 5,00 p.p. Over betaling wordt u geïnformeerd in de bevestigingsmail.

De tijden van de pendelbus zijn:

Tijdstip 1
heen: 10:00 uur vertrekpunt Maastricht Station
terug: 14.45 uur uit Holset, aankomst Marres, Capucijnenstraat 98

Tijdstip 2
heen 11.15 uur vertrekpunt Maastricht Station
terug 16.00 uur uit Holset, aankomst Marres, Capucijnenstraat 98

Tijdstip 3
heen 12.30 uur vertrekpunt Marres, Capucijnenstraat 98
terug 17.15 uur uit Holset, aankomst Maastricht Station

Tijdstip 4
heen 13.45 uur vertrekpunt Marres, Capucijnenstraat 98
terug 18.30 uur uit Holset, aankomst Maastricht Station

 

Op vertoon van uw bevestigingsmail op naam krijgt u gratis toegang tot Marres, vanwaar de wisselende vertrek- en aankomstlocatie(open van 12:00 tot 17:00 op zondag).

Voor de pendelbus graag aanmelden bij
lifeinthewoods@marres.org

Beeld